We staan ook op de officiele site officiele site (deelnemers, groep 0)

laatste update: 21-11-08Gerhard en Leo go Dakar!

Eindelijk!

Het idee was er al een tijdje. Een paar problemen: 'Wie krijg ik zo gek om mee te gaan?' en 'Hoe kom ik aan een bus'? Het eerste probleem bleek een paar weken geleden opgelost: Mijn broer!


bus cabine


Bus

Via Marktplaats een Ford Transit gekocht. De vorige eigenaar was zeer te spreken over de bestemming van zijn oude heilige koe... dus een schappelijke prijs gemaakt, zonder APK.

APK

Na de APK-(was)lijst te hebben bekeken, maar eens naar Banden Service Ommen gereden om te vragen of ze een hefbrug ter beschikking hadden voor een goed doel. De reactie was gelijk goed! En na twee dagen gelast te hebben (gatenkaasbodem, fuseekogel, band, spiegel enz, enz, enz) was de APK-keuring gratis!

bso wiel las brug

Het goede doel

Omdat Leo en ik allebei wel iets met techniek hebben lijkt het ons goed om het project te steunen van SOTOS (Stichting Ontwikkeling Technisch Onderwijs Senegal). Deze stichting is bezig met de bouw van een school voor technisch onderwijs die in 2008 van start gaat. NCDO (Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling) steunt stichting Sotos waarbij een gedeelte van het bedrag verdubbeld wordt.


Sponsors

kantoor buiten


Vandaag samen met Naomi wat sponsors geworven. DABEKO Dalfsen en Ford-dealer Jan Hulsman uit Dalfsen gaven genereus enkele automaterialen mee. 's Middags hadden we een afspraak met de directeur van de Rabobank in Ommen. Hij is zelf in Afrika geweest en vindt dit een prima initiatief! Een gezellig gesprek met hem resulteerde in een vette toezegging van Rabobank Ommen en van Interpolis. Dus om de verzekering van onze bus hoeven we ons geen zorgen meer te maken!

websiteThuis aan de bak met het bestickeren van de bus. Natuurlijk moet onze site er ook op!


Morgen met zijn viertjes (Leo, Mariët, Naomi en ik) naar de Maasvlakte, naar de KICK-OFF informatiedag. Eens kijken wie er allemaal meegaan 16 februari..KICK-OFF

heenweg eend overzicht bestickering
Het kick-off event nabij Rotterdam. DE dag voor het regelen van zaakjes zoals een visum en extra jerrycans, en ook voor het inwinnen van heel veel info. Ons barrel werd bestickerd en we konden hem proberen in het zand. Het was stralend weer! We hebben met veel andere teams gesproken en deden nog leuke ideeën en tips op. Zo hadden we van pa rijplaten gekregen, maar kwamen er vandaag achter dat vloerbedekking net zo effectief is, en nog lichter ook!vlag bumper briefing visumPers


interview


Een week of twee geleden belde ik het Ommer nieuws (ook leuk voor onze sponsors!) of ze een stukje wilden schrijven over ons. Dat wilden ze wel. Vandaag kwam redacteur Erna Ekkelkamp langs. We hadden om elf uur afgesproken maar ze was iets verlaat omdat haar pen leeg was ;)
Het was een heel gezellig interview. Later bij het poseren voor de foto's zei ze "niet zulke statige foto's" te willen gebruiken dus we zijn erg benieuwd welke van de gemaakte foto's het gaat worden! Als het goed is ligt over twee weken "Ommer nieuws" inclusief het stukje van vandaag op de mat. We zijn zeer benieuwd!zijkant bovenop fotoOmmer nieuwsLees hier
het artikel in de krant.Groep 4 bijeenkomst


vast vast patrolAfgelopen zondag even een ontmoeting met de andere lotgenoten uit groep 4 en ook een testdag gehad om te kijken of de koelkast het deed en of de bus een beetje te handhaven was in het zand. Omdat we aardig op tijd waren en er een grote zandvlakte naast de grote (afgesproken) loods was, doken we overmoedig met ons barrel het losse zand in. Tot onze verbazing ploegde de bus zich er dapper doorheen. Na een half uurtje spelen in de zandbak kwamen we in een stuk vers opgespoten zand terecht waar de bus zich vakkundig tot de buik toe ingroef. En omdat we natuurlijk rijplaten en schoppen thuis hadden gelaten (Zou jij toch meenemen? Ik?) hadden we hulp nodig. Gelukkig kwam er een Patrol als eerste bij ons kijken en trok ons (na zelf ook wat probleempjes te hebben met zijn 'extreme-auto') eruit. Kon hij ook even oefenen. Na een paar pogingen en enig graafwerk kwam Barrel weer uit het zand tevoorschijn. Daarna zijn we maar snel de loods ingereden waar we de andere teamleden ontmoetten. Het werd nog een gezellige middag. Hele leuke mensen ontmoet. Team Ha-gezellig! maakte in een handomdraai een barretje met muziek van hun auto met onvervalste Hollandse muziek!
barretje


Vandaag naar Banden Service Ommen geweest, want zoals we hebben ervaren kunnen we iets betere banden gebruiken! Ze zullen er naar uitkijken en eind van de maand krijgen we bericht. Ook ben ik bezig met het lassen van een stoel op het frame van het bankje dat in de Transit zat. Het is nog een flink klusje. Ik moet rekening houden met het klapstoeltje dat er moet zijn als er een lokale gids meegaat. Leo heeft tussen kerst en oud en nieuw vrij dus hij wil dan voor de matrassen (Dankjewel GAMMA!) een constructie maken.


loods volvo gezellig moe
De bus! Hoe hij er op dit moment bij staat.

bus busStrak in het pak!


Vandaag een paar plaatjes geschoten voor een grote sponsor van ons.
Deze zijn voor de interne nieuwsbrief van het bedrijf. De zon werkte mee, zie hier het resultaat!

bus bus
Laatste nieuws:

Wegens terreurdreigingen aan het adres van de organisatie van Le Dakar (Lissabon-Dakar) is deze race vorige week afgelast. De organisatie van onze Amsterdam-Dakar heeft na uitvoerig overleg met o.a. het Ministerie van Buitenlandse Zaken besloten om ook met onze groep in februari niet te starten. De bedoeling is om de challenge (mits de bedreigingen zijn afgezwakt) in november 2008 alsnog te rijden. Wij vinden het heel jammer, maar ook een verstandig besluit.


***Na acht lange maanden stilte op deze site, hier weer een update. Omdat we ons niet uit het veld laten slaan door een paar radicale haatbaarden gaan we 25 oktober alsnog van start. We hebben inmiddels Barrel (onze bus) weer wakker geschud uit de zomerslaap en ook een paar geweldige sponsors erbij gekregen; Sunweb, Struik en RSR revalidatieservice. Deze laatste doneert naast een financiële bijdrage twee rolstoelen. Hiermee maakt RSR vaker minderbedeelde landen blij. Voor de rolstoelen gaan we een plekje zoeken in een ziekenhuis in Senegal. Volgende week meer, volgende week BARRELDAG!
Barreldag


Weer uitstekend weer op een fantastische lokatie. Dit is straks tevens de startplaats op 25 oktober. We hebben de visums weer voor elkaar gemaakt en gekeken of onze inentingen nog up to date zijn Iedereen had de kriebels om weg te gaan.
Vandaag de stickers van onze nieuwe sponsors op de bus geplakt en roestplekjes verwijderd. Daarna teambespreking in het zonnetje met een biertje!

U.T.D. (Ultimate Test Day)

Vanaf hier neem ik (Naomi) de ik-figuur over. Als de jongens straks weg zijn zal ik de smsjes en misschien wel foto's tijdens de challenge hier plaatsen.
Ik ben benieuwd!
Vorige week zondag waren we op de Ultimate Test Day in Wijk aan Zee. We hebben ontzettend vast gezeten, we waren niet de enige. Best een goede leerschool. De vloerbedekking kwam uitstekend van pas! Maar we ondervonden dat de strook iets te lang was, zodat het lastig was hem onder de auto te krijgen. Verder weer oude bekenden gesproken, en mensen die ook de Red Sea challenge hebben gereden die zich nu weer opmaken voor de volgende challenge!Een vriend van mij kwam vrijdag langs en bracht ons naast een buitengewoon gezellige avond ook nog een tafel vol energiedrankjes!! Frieslands Foods hartelijk dank!

Aankomende vrijdag staat er een afspraak met RTV Oost in Hengelo voor een radiointerview.
Ik mag mee als cameravrouw :)HengeloBeluister hier het liveinterview vanaf 21.50Amsterdam
Vanochtend hebben we Gerhard en Leo met een hele groep uitgezwaaid. Mariet en ik hadden t-shirts voor ze zodat we toch een beetje met ze mee gaan. Het was zoals altijd op de Amsterdam-Dakar bijeenkomsten prachtig weer. Arthur van de organisatie riep iedereen bij elkaar om de laatste punten door te spreken en gaf ons allemaal aan het eind van zijn verhaal nog vijf minuten om afscheid te nemen. Iedereen vloog elkaar om de hals en de sirene klonk...


OP WEG!
SMS 25-10-2008 19.28:42

We zitten tussen parijs en bordaux alles gaaat geweldig


SMS 25-10-2008 22:11:04

er is nog geen verkeerd woord gevallen 300 km voor bordaux hebben zo team bespreking gr gaaan


SMS 26-10-2008 18.48:00

gaaan rijden tot iets achter madrid nog 200 km. alles gaat geweldig


SMS 26-10-2008 22.21:46

net geland by madrid we hebben goed weer groeten gaaan


SMS 27-10-2008 16.05:01

Rijden hele dag al met 1426 zijn nu in malaga gaat goed morgen marokko
Omstreeks 19.00 belde Leo met het thuisfront. "Hij was erg enthousiast!" aldus Mariet. Ze zijn bij het hotel aangekomen om te wachten op de overtocht en stonden op het punt een duik in zee te nemen. Vandaag reden ze met een ander team mee (1426 volgens hun laatste sms). Het bericht dat de brandweerauto uitgevallen is had inmiddels ook hun bereikt. Jammer voor hun zeg... echt sneu. Ik las het vanmiddag op het messageboard. Hopelijk blijft dat team GAAAN! bespaard.

Goed, ze hebben veel gezien, mooie uitzichten, mooi weer en de reis gaat super! Iedereen krijgt de groeten.


En ook Gerhard belde net! (21.10) Ze hebben het helemaal naar hun zin, ze staan op een camping samen met team 1426, de rest zit in hotels. Hij begon te vertellen over het uitvallen van de brandweerauto maar ik las (net een kwartier geleden) dit op het messageboard:

Auto staat bij revisiebedrijf in mondragon spanje en morgen horen we meer.
We gaan verder!Nu hotel en douche.Gr team scirocco

Goed hee!


Maar waauw... het gaat met Gerhard en Leo echt perfect als ik dat zo hoor!SMS 28-10-2008 18:36:19

zijn op weg naar Fes met 4 teams onbeschijvelijk mooi hier . idereen de gr vanuit Marokko


SMS 28-10-2008 21:01:26

Wij zijn aangekomen bij IBES hotel en gaaan eten alles goed groeten


SMS 29-10-2008 9.00.13

Op weg naar Marakesh 4 auto`s en een motor alls gaat geweldig met jullie ook


SMS 29-10-2008 12.02.12

Is mooi hier 100 jaar terug gister rif nu atlasgebergte ezels straathonden mooie dorpjes


SMS 29-10-2008 17:31:55

Eerste kamelen gespot uitlaat stuk zitten 100 km van marrakech veel ezels en straathonden zien veel aparte dingen stemming goed

SMS 29-10-2008 20.21.35

zijn net aangekomen zitten in Marrakesh


SMS (met dank aan Emiel) 29-10-2008

Opweg naar Marrakech met 4 auto's en 1 motor. ALLES gaat geweldig.
Biervoorraad nog maar de helft. Het is hier nu 22 graden.Mail

woensdag 29 oktober 2008 23:53:38

"we zitten nu ff in het ibis hotel in Mararacech met wat hulp hier wat fotos
groeten Leo en Gerhard."
Mail

donderdag 30-10-08 12:20:49


"Hee hier ff een mailtje van ons . we hebben het reuze naar ons zin vandaag hebben we een rustdag. we hebben 2 mooie dagen achter de rug heel veel gezien erg mooie natuur. De mensen zijn aardig ze zwaaien als we door de dorpjes rijden.Het is lastig tikken op een arabies toetsenbord.We hebben vanacht in het ibis hotel geslapen omdat we gisteren in het donker aankwamen en de groep niet wilden verliezen. De auto s worden goed bewaakt. In eerste instansie waren er niet genoeg kamers maar toen toen de eigenaar hoorde van ons doel was het zo geregeld . Vanmorgen heb ik de uitlaat van de bus kunnen maken door een klein buisje binnen in de pijp te schuiven . Hopen dat die het een tijdje houd. We rijden met 4 auto s & 1 motor. Een van de auto s heeft problemen met de dynamo en is nu op zoek naar onderdelen. De planing is om straks een camping op te zoeken en als het mee zit nog iets van Marakech te zien. Ik hoop dat de Foto s zijn over gekomen. Morgen gaaan we naar Agadir. Het rijden is nu wat vermoeiender omdat de gemiddelde snelheid wat lager ligt.
Heel veel groeten van Leo en Gerhard."
SMS 31-10-2008 19.41.00

zit behoorlijk tegen vanmorgen koffiefilter geknapt voor de rest gaat alles geweldig erg gezellig met de andere 7 teams


SMS 1-11-2008 14.31.55

We hebben een zandstorm gehad en rijden nu in de regen ri laayoune veel control


SMS 1-11-2008 19.13.49

wij zijn aangekomen op de camping in w. laayoune alles gaat toppie kamelen en flamingoos erg mooi


SMS 2-11-2008 9.06.00

Gisteren 6x aangehouden door de politie Rijden nu langs de kust km maken met de muziek van Hans en Rudy goed hoor GR van gaaan


SMS 2-11-2008 12.55.05

Zijn onderweg naar dakhla net zak patat gegeten in woestijndorp kwamen man op trapskelter tegen gaat van parijs naar johannesburg gisteravond bier gitaar lachen


SMS 2-11-2008 18.20.37

We zijn op de camping bij de zee alles gaat geweldig de hele dag zand en zee gezien groeten Dakla


SMS 3-11-2008 16:58:00

we zitten aan het stand 30 graden goed vol te houden .Morgen naar Mauretanie Alles goed hier grTelefoon 4-11

Gerhard belde me net! Ze staan voor de grens van Mauretanie met de hele groep. De laatste extremers zijn ook gearriveerd. Leo en hij hebben gekookt voor het team met de BMW. Gisteren hadden zij voor hun gekookt. Vannacht heeft Gerhard het matras in het zand gegooid en buiten geslapen onder een prachtige sterrenhemel. Veel vallende sterren gezien. Hij vertelde dat hij mensen heeft gesproken over Mauretanie die op doorreis zijn. "Het valt wel mee" (qua gevaarlijk land op dit moment). Het smssen zal misschien niet gaan. Misschien ook wel.


Nou ik ben heel benieuwd hoor! Hij klonk in ieder geval erg enthousiast, hij zei dat ze zoveel meemaken dat het niet zo even te vertellen viel over de telefoon. Voorlopig dus geen foto's (is vandaag geprobeerd door een ander team maar is niet gelukt) maar misschien nog wel sms. In Senegal is het vast weer mogelijk foto's te sturen.

Telefoon 8-11

Een telefoontje vanuit Mauretanie vanavond! Alles gaat hartstikke okee, ze zijn vlakbij de Senegaleense grens. Een dag te vroeg want de planning was om daar zondag aan te komen. Wachten op weer de eerste smsjes...


Mail

zaterdag 8 november 2008 19:25:47


"hier een kort mailtje we hebben net 4 dagen sahara achter de rug dit was erg leuk geen pech gehad .wat een grote zandbak.erg warm.gigantich mooie belevenis. we zitten nu in Nouakchott de hoofdstad .gaan morgen naar Senegal. Erg gezellig met de andere teamgenoten en het is een hecht team geworden. iedereen zat om de zoveel tijd vast dus we hebben veel gegraven bij 40 graden.kan nog geen foto s mee zenden. Rudy en Shannon nog van harte. Groeten Leo en Gerhard."


SMS 10-11-2008

Alles gaat geweldig vandaag met een vissersboot naar Nouakchott gevaren vanavond bbq echt goed hier hoe is het bij jullie


SMS 11-11-2008 17:26

We rijden met de hele groep iets voor dakar de bus rijdt als een geit gaaan het halen gaaan .nl


SMS 11-11-2008

Alles prima zijn in Dakar camping + hotel + zwembad


SMS 12-11-2008 10.55.56

Slechte weg delen knuffels uit veel armoede wel mooie natuur warm veel foto en film


RTV OOST


Als alles goed gaat neemt RTV Oost donderdag 13-11 rond 11.15 contact op met de jongens en zal het interview live uitgezonden worden.. Ben benieuwd!Live op de radio

Oef.. was het nog bijna misgegaan met de uitzending! Gerson Veenstra van RTV Oost belde mij vanmorgen: Ik denk dat het allemaal niet gaat zoals we willen. Ik heb vanmorgen heel even contact gehad met Gerhard maar de verbinding werd verbroken. En ik kan hem nu helemaal niet meer bereiken. Hetgeen ik heb opgenomen van het gesprek is te klein voor een item. Maar zou jij niet wat willen vertellen als vrouw van een van de rijders? Ehhh..... ja hoor.. Goed, dan bel ik je tussen nu en een kwartier. Hij belde mij, en 5 seconden voordat hij me wilde aankondigen belde Gerhard zelf naar de studio. Gerson liet mij gewoon hangen dus ik kon het live volgen (top!). Misschien dacht hij, als de verbinding weer verbroken wordt kan ik het item afmaken met 'de vrouw van'.
Maar hartstikke leuk dat het gelukt is!
Hier de link naar de gehele uitzending (op ongeveer een kwart, na Henk Wijngaard)
Ik probeer het 'fragment alleen' nog online te zetten.


Mail

donderdag 13-11-2008 23:22


"We hebben vanmiddag alle spullen bij een org afgegeven en daar de radio uitzending terug geluisterd . Ook hebben we daar een mailtje verstuurd met fotos maar deze is helaas niet aangekomen. we zitten nu met z'n tweeen te netten hoe gaat het met tickets"


SMS 14-11-2008 9.05.40

Harry van harte met je 65e verjaardag ook van leo niet gaan roken hoor groeten gerhard


Tickets

Haha! Gerhard smst me dat hij een reservewiel aan het ruilen is voor een trommel! Zojuist heb ik de tickets voor de terugreis ook ontvangen en direct naar ze gemaild. Hopen dat het niet te ingewikkeld is om ze daar ergens uit te printen.

Smsjes

Twee smsjes, eentje van Gerhard en eentje van het messageboard

We gaan 3 dagen de rimboe in beesten kijken misschien geen bereik kus

paar andere teams hebben zich aangesloten, we gaan met 6 man een paar honderd kilometer naar het oosten. Grtz, Beemerz


SMS 16-11-2008 13.05.05

Gister boottrip over gambia krokodil gieren ijsvogels net door jungle gelopen bavianen zwijnen vogels vanmiddag terug banjul spullen nodig hier


Bijna terug

Eergisteren hebben Gerhard en Leo een officiele toespraak gehad van belangrijke regeringsleiders van ontwikkeling. Dit werd 's avonds ook nog uitgezonden op de staats tv! Uit smsjes van andere teams op het messageboard begreep ik dat ze het teruggezien hebben. Ze zijn veel met de Beemers op pad geweest en kunnen het goed met ze vinden "veel lachen" (zoals in Gerhards laatste mailtje stond). Ik denk dat ze helemaal door hun beltegoed heen zijn. Vannacht halen we ze op!Hier het laatste smsje van het team van de BMW (team 1433 = team GAAAN!):

hebben traantje weggepinkt bij afscheid van Beemer en andere teams. Zitten nu met team 1433 op vliegveld. Het zit eropZE ZIJN TERUG!!Vanaf hier geef ik de pen (ik-figuur) weer aan Gerhard


Bedankt

Hier nog even een berichtje van Leo en mij. We hebben een onvergetelijke ervaring opgedaan en willen alle mensen hartelijk bedanken die deze fantastische belevenis mogelijk hebben gemaakt.
Allereerst en speciaal onze vrouwen, familie, vrienden, en niet te vergeten alle sponsoren.


Groeten Leo en Gerhard .


Onze sponsors:


BSO interpolis OCB Tijhaar Isfordink unive sds dabeko rabobank

beaphar beaphar pacton Sunweb rsr

Stuur ons een e-mail!