HOME

Van 14-6 tot 28-6 2024 hebben we samen met Leo en Mariëtte een reis gemaakt door Engeland.


Hier ons verslag, geschreven tijdens de reis:

14 juni


We kwamen ruim vijf kwartier te vroeg aan bij de Mac in Maasdijk, waar we hadden afgesproken voor we de boot op gingen. Zo, dat werd even wachten op Leo en Mariëtte. Onee, toch niet! Vier minuten later kwamen ze de parkeerplaats oprijden! We wisten allevier nog steeds niet of we Schotland (naar boven) of het subtropische zuiden zouden opzoeken. De kaart werd erbij gehaald en we trokken een plan.15 juni


De bar en de hut waren perfect op de boot. Om half zeven in de ochtend meerden we aan in Harwich. De paspoortcontrolehokjes stonden aan de verkeerde kant. Onee toch niet! Links rijden nu! We reden door typisch engelse dorpjes naar beneden. Zonder ongelukken kwamen we aan in Hastings. De barkeeper op de boot verzekerde ons dat Hastings een fijne plek is. 'When you're in a pub, tell them about Russel the seaman and ask about the Adamsfamily.'Vandaag was Boempa (onze oppaskat) jarig, dus we hebben even een felicitatiefilmpje op de camping ingezongen. Zeventien alweer! Lieve Boempa van harte gefeliciteerd!


EK Oranje. Poel gemaakt. We hadden een plaatsje in de buurt bezocht en waren maar net op tijd bij de goede tv. Het was erg druk met gezellige mensen in de ruimte voor de tv dus we gingen achterin zitten. Een groepje mensen merkten onze oranje shirts op toen de tv op Hamburg werd afgestemd en boden ons hun plaats vlak voor de tv aan. Wauw! Ze juichten met ons mee tijdens de doelpunten van NL. Dat was heel erg leuk!


Mariëtte had 2-1 voorspeld en de poel gewonnen. Dus Gerhard koken en Leo en Naomi afwassen. Leo kan heel moeilijk zonder zijn geheime-zendermuziek dus het boxje ging mee.. Er was een Engelse jongeman aan het afwassen. Hij vertelde dat ze voor het eerst op vakantie waren sinds hun baby is geboren. Hij reageerde blij verrast op de muziek tijdens het afwassen. 'When I'll do dishwashes this holiday, it will never be the same!'


's Avonds koelde het nog best af. Gelukkig had Leo een kacheltje meegenomen. Onee toch niet! Leo had een ventilator meegenomen!18 juni


Aangekomen in Horton, Wales. We kwamen langs een enorm veld met varkens die alle ruimte hadden, geweldig om te zien! Er lag nog een auto langs de weg voorover in de sloot. Er was niemand in de buurt, de bestuurder was er ook al uit. De wegen zijn hier niet zo goed als in Nederland. Veel gaten. Maar wat een prachtige natuur. De camping met seaview heeft een zwembad en een bar dus we blijven hier even hangen.


Portugal - Tsjechië was op tv die naast de bar hing. We herkenden het bier Carlings dat we in de supermarkt hadden gekocht. Dat zat ook op de tap en wilden we bestellen. De barjongeman trok een vies gezicht en raadde ons madribier aan. Hij begon eigenlijk al te tappen voordat we ingestemd hadden. Maar het is idd een heerlijk biertje.
26 juniWe hebben gereden over mooie routes door het groene Engeland en genoten van de natuur. We zagen Stonehenge onderweg naar Wales. Opvallend is dat er ontzettend veel honden zijn in Engeland. Overal zie je ze met hun baasje lopen. Ze zijn ook zeer welkom, elke verkoper heeft wel een bordje DOGS WELCOME en een drinkbak staan.

De volgende camping was de mooiste tot nu toe. Ook de goedkoopste. De eigenaar was zeer toegankelijk en we mochten zelf een plek uitzoeken. Hondje Harley kwam ons begroeten, er was een vijver met eendjes en andere vogels, er liepen kipjes en er stond een ezel. We kozen een plek bij de vijver. Toen we aan het koken waren kwam er een stelletje loopeenden kijken of ze konden mee-eten. Heel relaxed aten ze uit onze hand.


We namen de bus naar Chester. Een statige wat oudere vrouw stond op het perron met haar luide stem te praten tegen haar wachtende buurvrouw. In de bus begroette ze iedereen die binnenstapte en eruit ging. IT IS NICE TO BE NICE TO OTHER PEOPLE riep ze terwijl ze haar gestifte lippen nog eens stifte met een paarse lippenstift. Ze begon te vertellen over de electrische scooters die haar bijna omver reden en toen ze uitstapte bleef ze luid BYE! roepen. Wij riepen ook heel luid BYE! naar haar en zwaaiden haar uit. Het was zeer vermakelijk. Een andere vrouw die in de bus zat glimlachtte en zei: "It's allways the same."


In Chester zagen we een vrolijke man geknipt worden door de kapper. Voor hem stond een fles bier. Dat is blijkbaar normaal in Engeland!

We hebben nog even via Ilse met opa gevideobeld, midden in het centrum van Chester.

We staan nu nog in Cambridge. We hebben gisteren de stad bekeken. Leo heeft hier nog even een studie gevolgd. Ook deze bus had animatie. Een veel te dikke meneer begon tegen ons te praten maar het was onverstaanbaar. Toen begon hij maar te zingen. Toen hij er na zijn concert uit wilde riep hij; "Wait a minute!" naar de bestuurder en deed er een eeuwigheid over om op te staan en zich met zijn stok naar de uitgang te bewegen.


De pub waar we voetbal konden zien was snel gevonden. We waren tot onze verassing een uur te vroeg. Het tijdsverchil van een uur was al meegenomen door google. Tegen de barkeeper: "Now we have to drink beer for an hour..." "Yeah, that's terrible isn't it!" lachtte hij terug. Helaas was Nederland niet in topvorm. Twee eigen goals. Het werd 3-2 voor Oostenrijk. We sjokten terug naar de camping in onze oranje t- shirts. Een man in een enorme camper riep ons door het open raam toe: "It is a terrible day isn't it!" Op ons "Well, we made four out of five goals.." schoot hij in de lach.
Vandaag gaan we weer een stukje naar boven rijden.


27 juni


We vonden opnieuw een camping aan de het water, nu de North Sea. Het was schitterend weer en we hebben 's middags heerlijk gezwommen in het zoute water. Daarna barbecuen en muziek geluisterd tot laat. Vanmorgen uitgeslapen. We mogen, heel lief, tot vijf uur blijven staan op deze camping. We kleedden ons vanmorgen om en stapten vol goede moet naar het strand. Lekker weer zwemmen. Onee, toch niet! Het water was nergens te vinden. Het was eb! We hebben gewacht tot half drie toen het water er weer was en er nog één keer van genoten.


Vanavond om 22.00 gaat onze boot. We hebben twee ontzettend fijne weken gehad met zijn viertjes. Wat een mooi, groen land is Engeland! Tot de volgende keer!
HOME